Cikkeim

Kik után fordulnak meg a pasik?

 

Bizony nem szép dolog, amikor az utcán sétáló pár férfi tagja megfordul egy másik nő után. Megalázó, főleg ha ezt nyíltan teszi, mondjuk úgy, hogy még tetszésének hangot is ad.

Miért fordulnak meg egy idegen nő után a férfiak?

 • Mert hosszú a combja?
 • Mert karcsú?
 • Mert magas?
 • Mert kék szemű?
 • Mert úgy néz ki, mint egy topmodell?

Nem feltétlenül!

 • azért, mert szép a haja
 • azért, mert ápolt
 • azért, mert csinos a ruhája
 • azért, mert magabiztos

Az én nagymamámnak nem volt stylistja, nem járt sminkes tanfolyamra, de roppant bölcs volt.

Mindig azt mondta nekem: ,,Figyelj arra, hogy otthon se hanyagold el a külsődet, és ne járj lyukas, agyonhordott, kinyúlt ruhákban. Ha a férjed csak így lát, persze, hogy nem talál vonzónak.”

Ugye milyen okos gondolat? Reggelente a munkába indulva minden nő képes hamarabb felkelni, hogy kiválasztván a megfelelő ruhát, befésülje a haját, elkészítse a sminkjét, majd a megfelelő topánkába bújva még egy utolsó körbefordulós-billegős lejtéssel konstatálja az eredményt a tükör előtt.

Majd az utcára lépve elégedett félmosollyal bezsebelje a rászegeződő pillantásokat. Esetleg pont azoktól a férfiaktól, akik ugyanúgy csak kinyúlt, agyonhordott melegítőben látják otthon életük párját, mint azt esetleg a szóban forgó hölgy is teszi. Ne csak a külvilágnak akarjunk tetszeni. Hiszen alapvetően a párunknak szeretnénk megfelelni, az ő elismerésére vágyunk.

Ezért bizony tenni is kell.

Néhány tipp, hogy otthon is kívánatosak legyünk:

 • Nagyon szép a hosszú haj, de bizony az ápolása nem egyszerű feladat. Ha kissé zsíros és a lenövés miatt már látszanak az ősz hajszálak, akkor ne egy ócska hajgumi legyen a megoldás az összefogására, hanem ,,lopjunk” egy kis időt a festésre, mosásra, szárításra.

De könyörgöm, ne a párunk előtt! Elég, ha a végeredménnyel szembesül. Ha időt szeretnénk nyerni, említsük meg, hogy milyen régen jött össze a haverokkal. Nincs kedve velük találkozni? Biztosan jó néven veszi, nem beszélve arról, hogy még örül is neki, hogy támogatjuk abban, hogy mellettünk a barátok is milyen fontos szereplői életének. Nem csak egy jó sörözés fogja feldobni, hanem haza érkezve talán az új frizuránkat is megdicséri.

 • Bizony nagyon jót tud tenni bőrünknek egy pihentető arcpakolás, és persze az eredmény sem marad el, de azért ezt sem akkorra időzíteném, amikor férjünk épp mellettünk serénykedik.

Biztos vagyok benne, hogy még meg is ijed, ha pont akkor találkozik velünk szembe a fürdőszobában, amikor  a friss uborkaszeleteket helyezzük fel a tökéletes maszk végpontjaként szemeinkre. Biztosan találunk erre is olyan időpontot, amikor életünk párja nem otthon tartózkodik.

 • És végül, amit viszont bátran vállalhatunk férjünk/párunk előtt! Nyugodtan vegyük fel a nem feltétlenül a plázákban kapható kollekcióból beszerzett új, csini ruhadarabokat. Néhány egyedi darabbal felfrissíthetjük otthoni ruhatárunkat.

Ja, és alatta legyen egy kis csábító apróság. 🙂

Hivatkozás az őrizd a szerelmet cikkére

Miért szingli a határozott nő?

 

Mert biztosan van valami baj, az ilyen nőkkel! Nyilván maguknak köszönhetik, hogy egyedül vannak, mert sugárzik belőlük, hogy nincs szükségük senkire. Jól elvannak egyedül. Maguknak választották.

EZ NEM IGAZ!  Nem választották és nincs velük az égvilágon semmi baj.

Ugyanolyan esendőek, ugyanúgy vágynak szeretetre, ugyanúgy megvan a gyöngéd, NŐIES oldaluk.

Akkor miért nem találnak maguknak társat?

Egyszerűen azért, mert a pasik félnek a határozott nőktől. A határozott nők könnyen felismerhetőek számukra. Határozottságuk viselkedésükben is megmutatkozik. Körül lengi őket a magabiztosság. Annak tudata, hogy egyedül is meg tudják, és meg is kell oldaniuk az életüket.

Vagyis, két lábon állnak a földön.

Egy szingli hozzá van szokva, hogy mindent maga intéz. Az érdekeit nem képviseli helyette senki, ahogy a fűtésszámlát sem fogja más befizetni. Egyszemélyes háztartásában magát kell eltartani, vagyis totál egyedül van arra, amit a házasságban élők többé-kevésbé közösen képesek megoldani.

A génjeinkben több ezer éve kódolva szunnyad, hogy a családfenntartás a férfi feladata. Így születünk, így nevelkedtünk, ezt hordozzuk magunkban. A pasik azt szeretik, ha egy nő gyönge. Ha babusgatni kell. Ha érezheti, hogy a nő nélküle képtelen az önállóságra. Szükség van a határozottságára, hiszen ő teremti meg a család biztonságához szükséges hátteret.

A személyes szabadság elvesztése

 

Ezért megfelelő alanynak bizonyul az aki engedi, hogy a férfi mindent helyette intézzen. Ezzel a nő észrevétlenül elveszíti az önállóságát, és kialakul a függéshelyzet. Természetesen ezzel együtt az anyagi függőség is. Sokan az anyagi jólét érdekében képesek mindent beáldozni. 

De a jólétért nagy árat kell fizetni. Konkrétan fel kell adni érte a személyiségüket, vágyaikat, szabadságukat. Sok esetben ÖNMAGUKAT!

A határozott nő erre képtelen. Ezért kényszerülnek arra, hogy magányosan éljenek, mert a személyes szabadságukat nem hajlandóak feladni.

Ez az életforma olyannyira elterjedt a világon, hogy november 11. a szinglik világnapja. Magyarországon a legújabb statisztikai adatok alapján a 35 éves nők 40%-a szingli.