Kik után fordulnak meg a pasik?

 

Bizony nem szép dolog, amikor az utcán sétáló pár férfi tagja megfordul egy másik nő után. Megalázó, főleg ha ezt nyíltan teszi, mondjuk úgy, hogy még tetszésének hangot is ad.

Miért fordulnak meg egy idegen nő után a férfiak?

 • Mert hosszú a combja?
 • Mert karcsú?
 • Mert magas?
 • Mert kék szemű?
 • Mert úgy néz ki, mint egy topmodell?

Nem feltétlenül!

 • azért, mert szép a haja
 • azért, mert ápolt
 • azért, mert csinos a ruhája
 • azért, mert magabiztos

Az én nagymamámnak nem volt stylistja, nem járt sminkes tanfolyamra, de roppant bölcs volt.

Mindig azt mondta nekem: ,,Figyelj arra, hogy otthon se hanyagold el a külsődet, és ne járj lyukas, agyonhordott, kinyúlt ruhákban. Ha a férjed csak így lát, persze, hogy nem talál vonzónak.”

Ugye milyen okos gondolat? Reggelente a munkába indulva minden nő képes hamarabb felkelni, hogy kiválasztván a megfelelő ruhát, befésülje a haját, elkészítse a sminkjét, majd a megfelelő topánkába bújva még egy utolsó körbefordulós-billegős lejtéssel konstatálja az eredményt a tükör előtt.

Majd az utcára lépve elégedett félmosollyal bezsebelje a rászegeződő pillantásokat. Esetleg pont azoktól a férfiaktól, akik ugyanúgy csak kinyúlt, agyonhordott melegítőben látják otthon életük párját, mint azt esetleg a szóban forgó hölgy is teszi. Ne csak a külvilágnak akarjunk tetszeni. Hiszen alapvetően a párunknak szeretnénk megfelelni, az ő elismerésére vágyunk.

Ezért bizony tenni is kell.

Néhány tipp, hogy otthon is kívánatosak legyünk:

 • Nagyon szép a hosszú haj, de bizony az ápolása nem egyszerű feladat. Ha kissé zsíros és a lenövés miatt már látszanak az ősz hajszálak, akkor ne egy ócska hajgumi legyen a megoldás az összefogására, hanem ,,lopjunk” egy kis időt a festésre, mosásra, szárításra.

De könyörgöm, ne a párunk előtt! Elég, ha a végeredménnyel szembesül. Ha időt szeretnénk nyerni, említsük meg, hogy milyen régen jött össze a haverokkal. Nincs kedve velük találkozni? Biztosan jó néven veszi, nem beszélve arról, hogy még örül is neki, hogy támogatjuk abban, hogy mellettünk a barátok is milyen fontos szereplői életének. Nem csak egy jó sörözés fogja feldobni, hanem haza érkezve talán az új frizuránkat is megdicséri.

 • Bizony nagyon jót tud tenni bőrünknek egy pihentető arcpakolás, és persze az eredmény sem marad el, de azért ezt sem akkorra időzíteném, amikor férjünk épp mellettünk serénykedik.

Biztos vagyok benne, hogy még meg is ijed, ha pont akkor találkozik velünk szembe a fürdőszobában, amikor  a friss uborkaszeleteket helyezzük fel a tökéletes maszk végpontjaként szemeinkre. Biztosan találunk erre is olyan időpontot, amikor életünk párja nem otthon tartózkodik.

 • És végül, amit viszont bátran vállalhatunk férjünk/párunk előtt! Nyugodtan vegyük fel a nem feltétlenül a plázákban kapható kollekcióból beszerzett új, csini ruhadarabokat. Néhány egyedi darabbal felfrissíthetjük otthoni ruhatárunkat.

Ja, és alatta legyen egy kis csábító apróság. 🙂

Hivatkozás az őrizd a szerelmet cikkére


Nyomtatás   E-mail

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés