Hogyan éljük túl az 50. szülinapunkat?

 

Pontosan emlékszem a napra, amikor betöltöttem az 50. életévemet. Nagyon vidám ünneplés volt, de már reggel is furcsán éreztem magam.

Mintha az előző napokhoz képest évtizedek teltek volna el!

Reggel alig bírtam kimászni az ágyból, fáradt voltam, fájt mindenem.

Hetekig sajnáltam magam. Éreztem a rám nehezedő évek súlyát, két héten belül számos ismert, és ismeretlen betegség tüneteit diagnosztizáltam magamon. Már majdnem megadtam magam az elmúlásnak, mikor eszembe jutott, hogy korábban miként éltem meg a kerek évfordulókat.

Soha, de tényleg soha nem érdekelt a korom!

  • 30 év? Az egy jó szám!
  • 40 év? Na és akkor mi van?
  • 50 év???

 FOGJUK FEL ÚGY, HOGY EZ VALAMINEK A KEZDETE!

 Azóta már több, a témához kapcsolódó cikket elolvastam. És igen, bátran vallom ma már én is, hogy nem kell ezt a korosztályt leírni, sőt!

Mindig bevallom ha megkérdezik, hogy hány éves vagyok, de gyorsan hozzáteszem, hogy ezek csak egymásután dobált számok….. és tényleg nem szabad vele foglalkozni.

Az én generációm még viszonylag fiatalon kötött házasságot, épített családi házat, majd születtek meg szép sorban a gyerekek.

Elmondhatjuk, hogy így 50 körül – remélhetőleg – nem kell otthonteremtéssel bajlódni, a gyerekek felnőttek, és élik a saját életüket. Ez a korosztály még igen aktív, egészséges, mondhatni ereje teljében van. Bizony, ha elköltöznek otthonról a gyerkőcök, megváltozik minden. A ,,rám már nincs is szükség” érzéséhez könnyen társulhat az apátia, és a társunk iránti érdeklődés elvesztése.

De ezt könnyen elkerülhetjük. Hogy hogyan?

Fogjuk fel úgy, hogy eljött a második fiatalságunk. Újra itt van az ,,én időm”, ami természetesen azt is jelenti, hogy a párunk szabadideje is ugyanúgy megnőtt. Legyen ezentúl a ,,Te időd” + ,,én időm” = a MI IDŐNK!

5 + 1 TIPP, MELLYEL ÚJ LENDÜLETET ADHATUNK A HÁZASSÁGNAK:

1.) Manapság a határok fizikai értelemben is kitágultak. Már nem gond egy jó fapados járattal elcsípni akár eddig elérhetetlen távolságnak tűnő tájakat.

Ki-ki válogathat kedve szerint. Északtól- délig, kelettől-nyugatig bejárható a világ.

TIPP: Egy-egy kettesben töltött gondtalan hétvége felpezsdíti a kapcsolatot, és segít újra felfedezni, hogy milyen jó is kettesben lenni.

2.) Számos turistacsapathoz csatlakozhatunk. Az egész heti városi hajtás után kifejezetten üdítő hétvégén felkapni a túrabakancsot, és belevetni magunkat a természet nyújtotta csöndbe és jó levegőbe.

TIPP:Egy-egy ilyen együtt töltött kirándulás, melyet a párunkkal a szabadban megélünk, annyi élménnyel ajándékoz meg, mely a következő dolgos hét napjaiban is velünk marad. Nem mellesleg testedzésnek is kiváló.

3.) Apropó testedzés. Választhatunk korunknak és egészségi állapotunknak megfelelő edzési formákat kínáló termeket, csoportokat.

TIPP: A hatás nem marad el egy-egy alkalom után.

Ne hagyjuk ki a kulturális lehetőségeket sem.

TIPP: Számtalan koncert, színház, mozi, szabadtéri rendezvény, nyári fesztivál kínál annyi kikapcsolódási lehetőséget, hogy nem árt beszerezni hozzá egy határidőnaplót.

4.) Esetleg ha korábban, idő hiányában nem tudtunk hobbinknak élni, most eljött az ideje, hogy bátran belevessük magunkat, és csináljuk azt amiről, mindig is éreztük, hogy valami üdítő pluszt adhatott volna.

TIPP: Végre legyen időnk abban kiteljesedni, amit eddig időhiány miatt megtagadtunk magunktól.

+ 1.) De sokszor az is elég, ha egy hűvös nyári estén csak sétálunk egy nagyot a parkban, majd egy padra ücsörögve egy jó nagyot beszélgetünk kettesben.

 

Szóval Hölgyeim és Uraim! Kívánok hasznos időtöltést a kínálkozó lehetőségek közös megéléséhez. Aztán nem panaszkodni, hogy ennyi program mellett nincs idő unatkozni!

Hivatkozás az őrizd a szerelmet cikkére


Nyomtatás   E-mail

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés