Meg lehet tartani a szeretetet?

 

Igazi közhelyként hangzik, de úgy vélem, mégis igaz az alábbi állítás.

,,Mikor a szerelem elmúlik, helyébe lép a szeretet.”

És ezzel nincs is a világon semmi gond!

Hogy miért mondom ezt?

Gondoljunk csak bele, milyen izgatottan várjuk évről-évre a karácsonyt! Hála a gondosan felépített marketingnek, már hónapokkal korábban megkezdjük az ünnepre hangolódást. Egészen az utolsó pillanatig igyekszünk megkomponálni a tökéletes este minden kellékét.

De gyorsan tegyük a szívünkre a kezünket. Ugye, hogy mindenki megkönnyebbülten huppan a székre szenteste?

Képzeljük csak el. Mi lenne, ha minden hónapban karácsony lenne? Képesek lennénk ezt a tortúrát hónapról-hónapra végigcsinálni? Naná, hogy nem!

Ugyanez a helyzet a szerelemmel. A szerelmes ember – mint tudjuk – más állapotban leledzik. Minden pillanatban szerelme tárgyával akar lenni. Nem tud enni, nem tud létezni nélküle egy percig sem.

Ahogy telnek a napok, hónapok, úgy erősödik a kapcsolat, és alakul át valami sokkal megnyugtatóbb, kellemes érzéssé, mely nem más, mint a szeretet.

Valószínűleg biológiailag sem véletlen, hogy így vagyunk kódolva.

De a szeretetet sokkal, de sokkal nagyobb feladat megtartani, mint azt gondolnánk.

A hétköznapok sodrásában, az együttélés megszokásában bizony nagyon hamar belecsúszhatunk a rutinba.

A felfokozott élettempó sem segít ebben.

Mintha a felpörgött világ is ellenünk dolgozna. Hajszoljuk a pénzt, a sikert, az elismerést. Rohanunk, bekapunk egy-két falatot, idegesek vagyunk, nincs semmire időnk. Reggel munka, a gyerekkel rohanás az iskolába, este különórára vinni, edzés, vacsora, és vége a napnak.

Párkapcsolatunk, házasságunk csak úgy van. Hogy már csak ,,elvagyunk egymás mellett”? Ja kérem, kinek van ennyi minden mellett ideje még érzelmeket is ápolni? Pedig pofon egyszerű.

  

MIÉRT NE LEHETNE A SZERETET IS HAJSZOLNI?

 Következzen ehhez néhány tipp férfiaknak!

 Uraim! Ugye emlékeznek még a kapcsolatuk kezdetére? Az ismerkedés kellemes időszakára!

Mi lenne, ha elsőként a párjuk szemébe néznének?

Mikor, mikor? Például reggel, mikor a konyhában életük párja rutinosan kezükbe nyomja a kávét. Elég, ha a kezét, mely a bögrét nyújtja, csak pár pillanatig fogva tartják. Lehet, hogy meglepi a mozdulat, ezért ha Önre néz, a pillantását igyekezzen megtartani, és röviden, mélyen a szemébe nézni.

Nyilván ez a kis intermezzo kizökkenti a rutinból, és talán zavarba jön. Hiszen milyen régen is történt hasonló?

Innen már egy kedves ,,köszönöm a kávét” után indulhat a rutin.

A nap folyamán biztosan van pár perc, mely elég arra, hogy küldjenek egy sms-t, melyben megemlítik, hogy milyen jó lenne, ha a holnap reggel is ilyen kellemesen indulhatna.

Az este is kitűnő időpont egy-két kedves gesztus kifejezésére. Elég visszautalva a reggelre megemlíteni, hogy még mindig milyen szép a reggeli fényben párjuk szeme.

Uraim! Higgyék el, a hatás nem marad el! Tudom, mert én is nőből vagyok!

És ez mindössze pár perc egy egész napból. Mégis képes a szunnyadó figyelmet maguk felé fordítani, és a hétköznapi rutint megtörve társuk érdeklődését újra feléleszteni.

Ezeket az apróságokat beleépítve a mindennapokba, hamarosan már természetessé válnak ezek a kedvességek, melyek segítenek az elhidegült párokban a mélyen raktározott érzéseket újra felfedezni.

Hivatkozás az őrizd a szerelmet cikkére


Nyomtatás   E-mail

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés